Make the most out of your ingredients
title image

Binnenkort geen chocolade meer

Binnenkort geen chocolade meer

Empty the Fridge - 7 tips voor een restje chocolade

Binnen vijftig jaar misschien geen chocolade meer!

Het kwam deze week uitvoerig in het nieuws: misschien kunnen we binnenkort geen chocolade meer eten. De Amerikaanse krant ‘The Washington Post’ meldde dat we binnen vijftig jaar op een groot chocoladetekort afstevenen. De wereld eet steeds meer chocolade, maar de droogte en een hardnekkige schimmel tasten de cacaobonen aan, waardoor de productie niet aan de vraag kan beantwoorden.

Ik hoor alle ‘chocoholics’ onder jullie – mezelf incluis – al panikeren bij het lezen van dit bericht.

Een rantsoenering van chocolade? Peperdure pralines enkel voor de allerrijksten? Of erger nog, helemaal geen chocolade meer! Geen denken aan. Dus kunnen we alle chocolade die ons nog rest maar best tot de laatste kruimel op gebruiken. Save the chocolate!

Zodus 7 recepten voor restjes chocolade om vanaf nu geen enkel blokje, eitje of Sinterklaas-figuurtje nog verloren te laten gaan.

1. Chocolademelk

Er gaat niks boven een stomende tas met chocolademelk met echte chocolade.

Voor 1 tas:

  • Warm 1 tas melk.
  • Voeg 1 TL cacaopoeder en je restjes chocolade toe (2 El zouden voldoende moeten zijn, maar dat kies je natuurlijk helemaal zelf).
  • Zoet je chocolademelk met 1 TL suiker of honing.
  • Voeg optioneel een snuifje zout of cayennepeper toe voor een beetje extra pit.

2. Chocolade fondue

Chocoladefondue was altijd een winner tijdens de verjaardagsfeestjes van mijn jeugd.

  • Een fondue pot met gesmolten chocolade.
  • Voeg een beetje room toe om een lopende ‘fondue’ te bekomen.
  • Stukjes vers fruit zoals banaan, appel, druiven, aardbeien of ananas.
  • Of stukjes cake.
  • Fondueprikkers.
  • En heerlijk kliederen maar!

3. Chocolate chip cookies

Een all-time American classic mag natuurlijk niet ontbreken. Chocolate chip cookies warm uit de oven met een glas warme melk, of – dubbel op – met chocolademelk.

4. Chocolade brownies met chocolade en rode biet

Voor chocolate-lovers met een zwak voor rode biet… De rode biet in de brownies, maakt ze lekker smeuïg!

Empty the Fridge - Brownies met rode biet
Maaltijd Dessert
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Bekijk het recept voor:Brownies met rode biet
Maaltijd Dessert
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Bekijk het recept voor:Brownies met rode biet
Empty the Fridge - Brownies met rode biet

5. Chocolade studentenhaver

Dit recept is enkel met pure chocolade, maar ik vermoed dat je allerlei restjes chocolade samen kunt smelten. En zo maak je ook ineens komaf met je overschotjes rozijnen en noten.

6. Chocolade als versiering voor koekjes

  • Smelt 1 tas chocolade met 2 TL maizena gedurende +/- 1 min in de microgolf tot de restjes chocolade mooi gesmolten zijn.
  • Roer goed door elkaar.
  • Dop je vers gebakken (afgekoelde) koekjes in de chocolade.

7. Als smaakmaker in Chili con carne

Wanneer ik Chili con carne maak, voeg ik altijd een paar stukjes chocolade (liefst donkere) toe. De chocolade geeft de chili een rijkere bitterzoete smaak.

Heb jij nog een geweldige leftover chocolade tip? Laat het mij weten…

Geen commentaren.
Laat een bericht na: