Make the most out of your ingredients
title image

Bijna Pasen: tijd voor eitjes!

Bijna Pasen: tijd voor eitjes!

Het is bijna Pasen een bij de meesten dus tijd voor familiefeesten met uitgebreid tafelen, brunches, lekker eten en vooral: eitjes.

Ik word direct 25 jaar terug gekatapulteerd naar een beeld van mijn moeder die ijverig gaten in eitjes prikt, het ei eruit blaast en deze holle eieren vervolgens in allerlei mooie kleuren en patronen schilderde. Maar ook heerlijk eten zoals Duits Paasbrood, soepvlees met een saus van zure room, groene kruiden en ei en natuurlijk heel veel chocolade eitjes en Paashazen come to mind.

Kan is dus groot dat we allemaal binnenkort met een vrachtlading aan eieren gaan zitten.

En tijd voor mij om jullie allerhande lekkere recepten en tips voor te schotelen om iets lekkers te maken met al dat ‘ei’s’. Maar ter voorbereiding even wat inspiratie voor de creatieven onder jullie die de drang voelen om aan het schilderen te gaan. Ik vond dit bericht met 40 ideeën om eieren op en originele manier te decoreren:

40 easter eggs

Mijn persoonlijke favoriet zijn natuurlijk de Pantone-eitjes!

easter-eggs

Message in an Egg: You had us at “eggstra special chick.” (via Poppytalk)

TIP/ Zere kaken kunnen jullie je besparen door gewoon hardgekookte eitjes te beschilderen i.pv. ze leeg te blazen.

Houd Empty the Fridge in het ook voor ‘post-Pasen’ ei recepten!

Geen commentaren.
Laat een bericht na: