Make the most out of your ingredients
title image

15/11/2017: Atelier Smartmat – Koken met restjes

15/11/2017: Atelier Smartmat – Koken met restjes

Empty the Fridge @ atelier smartmat

Koop je vaak verse ingrediënten, maar gooi je helaas ook vaak een groot deel weg? Wil je voedselverspilling voorkomen en creatief leren koken met de inhoud van jouw koelkast?

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met jouw meegebrachte overschotjes aangevuld met de inhoud van onze Smartmat koelkast. Jennifer van Empty the Fridge leert je creatieve restjes-recepten bereiden die je gemakkelijk aanpast aan wat jij in huis hebt. We maken o.a.

  • Fattoush met oudbakken pitabroodjes, wintergroenten en -fruit
  • 2 soorten hummus
  • Mediteraanse groentes in ’t zuur
  • Libanese rijstsalade in koolblaadjes

Na afloop krijg je wat we gemaakt hebben mee naar huis, samen met de recepten.

Wat neem je best mee: enkele propere, lege confituurbokalen, samen met restjes uit je eigen koelkast. Wij zorgen voor snijplankjes, messen en schorten!

  • Aantal deelnemers: max. 12
  • Prijs: €45,- per persoon
  • meer info

Om je in te schrijven, stuur je een mail naar atelier@smartmat.be. Vermeld in dat mailtje zeker naar welke workshop je komt, met hoeveel personen en op welke datum. Je krijgt dan een mailtje met alle informatie rond betaling en verder praktische afspraken.
Let wel: je inschrijving is pas geldig na betaling!

Lesgever is Jennifer Schleber van Empty the Fridge. Jennifer is webdesigner, foodie en fervent bestrijder van voedselverspilling. Ze schreef haar tips tegen voedselverspilling neer op haar blog Empty the Fridge, en bundelde dat alles begin dit jaar ook in haar boek Empty the Fridge uit.

Geen commentaren.
Laat een bericht na: